Wistia

Statistieken, Marketing/Tracking

Gebruik

We gebruiken Wistia voor het tonen van video's.

Delen van gegevens

Voor meer informatie, lees de Wistia Privacyverklaring.

Statistieken

Naam
wistia-video-progress-*
Expiratie
permanent
Functie
Opslaan of de gebruiker de ingesloten inhoud heeft gezien

Marketing/Tracking

Naam
wistia
Expiratie
permanent
Functie
Volgen van acties door gebruikers op een webpagina

Elementor

Statistieken (anoniem)

Gebruik

We gebruiken Elementor voor content creatie.

Delen van gegevens

Deze data wordt niet gedeeld met derde partijen.

Statistieken (anoniem)

Naam
elementor
Expiratie
permanent
Functie
Volgen van acties door gebruikers op een webpagina

Google Fonts

Functioneel

Gebruik

We gebruiken Google Fonts voor het vertonen van web-lettertypen.

Delen van gegevens

Voor meer informatie, lees de Google Fonts Privacyverklaring.

Functioneel

Naam
Google Fonts API
Expiratie
persistent
Functie
Connection to google fonts

Google Maps

Marketing/Tracking

Gebruik

We gebruiken Google Maps voor het vertonen van kaarten.

Delen van gegevens

Voor meer informatie, lees de Google Maps Privacyverklaring.

Marketing/Tracking

Naam
Google Maps API
Expiratie
verloopt direct
Functie
Vraagt het IP adres van de gebruiker op

YouTube

Marketing/Tracking, Functioneel

Gebruik

We gebruiken YouTube voor het tonen van video's.

Delen van gegevens

Voor meer informatie, lees de YouTube Privacyverklaring.

Marketing/Tracking

Naam
GPS
Expiratie
Sessie
Functie
YouTube verzamelt gebruikersgegevens door middel van video's die zijn opgenomen in websites. Die gegevens worden samengevoegd met profielgegevens van andere diensten van Google om gerichte reclame te tonen aan websitebezoekers op een groot aantal van hun eigen en andere websites.
Naam
YSC
Expiratie
sessie
Functie
Interactie volgen en opslaan
Naam
PREF
Expiratie
8 maanden
Functie
Opslaan van gebruikersvoorkeuren

Functioneel

Naam
VISITOR_INFO1_LIVE
Expiratie
180 dagen
Functie
Deze cookie wordt gebruikt als een uniek identificatiemiddel om het bekijken van video's te volgen.

Instagram

Marketing/Tracking

Gebruik

We gebruiken Instagram voor het vertonen van recente posts en/of social share buttons.

Delen van gegevens

Voor meer informatie, lees de Instagram Privacyverklaring.

Marketing/Tracking

Naam
actppresence
Expiratie
1 jaar
Functie
Regelen van frequentie van weergegeven advertenties

Facebook

Marketing/Tracking, Functioneel, Doel wordt onderzocht

Gebruik

We gebruiken Facebook voor het vertonen van recente posts en/of social share buttons.

Delen van gegevens

Voor meer informatie, lees de Facebook Privacyverklaring.

Marketing/Tracking

Naam
_fbc
Expiratie
2 jaren
Functie
Laatste bezoek opslaan
Naam
fbm*
Expiratie
1 jaar
Functie
Opslaan van account details
Naam
xs
Expiratie
3 maanden
Functie
Opslaan van een unieke sessie ID
Naam
fr
Expiratie
3 maanden
Functie
Adverteren of retargeting
Naam
act
Expiratie
90 dagen
Functie
Ingelogd houden van gebruikers
Naam
_fbp
Expiratie
3 maanden
Functie
Volgen van bezoeken over verschillende websites
Naam
datr
Expiratie
2 jaren
Functie
Voorkomen van fraude
Naam
c_user
Expiratie
30 dagen
Functie
Opslaan van een unieke gebruikers ID
Naam
sb
Expiratie
2 jaren
Functie
Opslaan van browserspecificaties
Naam
*_fbm_
Expiratie
1 jaar
Functie
Opslaan van account details

Functioneel

Naam
wd
Expiratie
1 week
Functie
Bepalen van schermresolutie
Naam
csm
Expiratie
90 dagen
Functie
Voorkomen van fraude
Naam
presence
Expiratie
sessie
Functie
Opslaan en volgen of het browser tabblad actief is

Doel wordt onderzocht

Naam
actppresence
Expiratie
Functie

Complianz

Functioneel

Gebruik

We gebruiken Complianz voor cookie toestemming registratie.

Delen van gegevens

Deze data wordt niet gedeeld met derde partijen. Voor meer informatie, lees de Complianz Privacyverklaring.

Functioneel

Naam
complianz_policy_id
Expiratie
365 dagen
Functie
Registreren van geaccepteerde cookiebeleid ID
Naam
cmplz_user_data
Expiratie
365 dagen
Functie
Bepaalt welke cookiebanner vertoond moet worden
Naam
cmplz_choice
Expiratie
365 dagen
Functie
Opslaan of een bericht is verborgen
Naam
cmplz_id
Expiratie
365 dagen
Functie
Opslaan van geanonimiseerde statistieken
Naam
cmplz_event_*
Expiratie
365 dagen
Functie
User has consent to a custom event defined by website owner
Naam
cmplz_marketing
Expiratie
365 dagen
Functie
User has consented to the marketing level of cookies
Naam
complianz_consent_status
Expiratie
365 dagen
Functie
Opslaan van cookie voorkeuren

Google Analytics

Statistieken, Marketing/Tracking

Gebruik

We gebruiken Google Analytics voor website statistics.

Delen van gegevens

Voor meer informatie, lees de Google Analytics Privacyverklaring.

Statistieken

Naam
_gid
Expiratie
1
Functie
This cookie name is associated with Google Universal Analytics. This appears to be a new cookie and as of Spring 2017 no information is available from Google. It appears to store and update a unique value for each page visited.
Naam
_ga
Expiratie
730
Functie
This cookie name is associated with Google Universal Analytics - which is a significant update to Google's more commonly used analytics service. This cookie is used to distinguish unique users by assigning a randomly generated number as a client identifier. It is included in each page request in a site and used to calculate visitor, session and campaign data for the sites analytics reports. By default it is set to expire after 2 years, although this is customisable by website owners.
Naam
_gat_gtag_xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Expiratie
unknown
Functie
Unknown

Marketing/Tracking

Naam
doubleclick.net
Expiratie
0
Functie
This domain is owned by Doubleclick (Google). The main business activity is: Doubleclick is Googles real time bidding advertising exchange

Polylang

Voorkeuren

Gebruik

We gebruiken Polylang voor taal management.

Delen van gegevens

Deze data wordt niet gedeeld met derde partijen.

Voorkeuren

Naam
pll_language
Expiratie
permanent
Functie
Opslaan van taalvoorkeuren

Diversen

Doel wordt onderzocht

Gebruik

Delen van gegevens

Het delen van gegevens is in afwachting van onderzoek

Doel wordt onderzocht

Naam
fbv_tree
Expiratie
Functie
Naam
fbv_close_buy_pro_dialog
Expiratie
Functie
Naam
fbv_selected
Expiratie
Functie

Privacy- & cookiebeleid Marín

(laatst aangepast op 05.08.2021)

In dit “privacy- en cookiebeleid” wordt de verwerking van jouw persoonsgegevens uitgelegd. De verwerkingsverantwoordelijke van jouw persoonsgegevens is: Ignacio Marín de Espinosa Sánchez, met maatschappelijke zetel te 3000 Leuven, Kaboutermansstraat 63 en ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 0662.812.084 (hierna: “Marin-artist”).

Lees dit privacy- en cookiebeleid aandachtig. Het bevat essentiële informatie over hoe jouw persoonsgegevens worden verwerkt en welke cookies er worden gebruikt. Door jouw persoonsgegevens te delen op de website www.marin-artist.com, door contact op te nemen per e-mail/per telefoon en/of door het sturen van een vraag/klacht, verklaar je dat je kennis hebt genomen van dit privacy- en cookiebeleid en ga je uitdrukkelijk akkoord met de inhoud.

INHOUDSOPGAVE

Artikel 1 – Algemeen
Artikel 2 – Welke gegevens verwerk ik over jou?
Artikel 3 – Waarvoor gebruik ik je persoonsgegevens?
Artikel 4 – Hoe deel ik je persoonsgegevens met derden?
Artikel 5 – Hoelang bewaar ik je persoonsgegevens?
Artikel 6 – Wat zijn je rechten?
Artikel 7 – Hoe beveilig ik je persoonsgegevens?
Artikel 8 – Cookies

 

ARTIKEL 1 ALGEMEEN

Marin-artist houdt zich aan de “Wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens” en de “Europese Verordening 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens (AVG)”.

 

ARTIKEL 2 WELKE GEGEVENS VERWERK IK OVER JOU?

  1. Marin-artist verwerkt in het kader van zijn werkzaamheden jouw persoonsgegevens. Het gaat daarbij om:
    • Categorie 1: op basis van cookies: je IP-adres en details over je bezoek op zijn website (zoals je surfgedrag en je land van herkomst);
    • Categorie 2: via een invulformulier op zijn website (het contactformulier): je naam en voornaam, e-mailadres en eventuele andere gegevens die je stuurt in de vrije invulvelden “onderwerp” en “bericht”;
    • Categorie 3: als je belt of mailt: je e-mailadres en/of telefoonnummer, evenals de gegevens die je zelf geeft;
    • Categorie 4: bij het reserveren/boeken van zijn diensten (live-karikaturen op feesten of evenementen, workshops): je naam en voornaam, e-mailadres, telefoonnummer, adres;
    • Categorie 5: bij het bestellen van een karikatuur of portret (digitaal of op papier): je naam en voornaam, e-mailadres, telefoonnummer, foto’s.
  2. Marin-artist kan je persoonsgegevens op verschillende manieren verzamelen:
    • door je registratie en gebruik van de website;
    • bij telefonisch contact of via e-mail;
    • zijn website gebruikt cookies en gelijkaardige technieken om een aantal persoonsgegevens te verzamelen. Voor de details over het gebruik van cookies, zie artikel 8.

ARTIKEL 3 WAARVOOR GEBRUIK IK JOUW PERSOONSGEGEVENS?

  1. Algemene doeleinden:

Marin-artist zal jouw persoonsgegevens uitsluitend gebruiken om:

      • Categorie 1: zijn website te verzorgen en verbeteren en om persoonsgegevens mee op te nemen in statistieken, met als rechtsgrond jouw expliciete, voorafgaande toestemming;
      • Categorie 2 en 3: je vraag die je hebt gesteld op te volgen. De rechtsgrond hiervoor is je expliciete, voorafgaande toestemming online en het gerechtvaardigd belang bij telefonisch contact;
      • Categorie 4: je aanvraag van een sessie live-karikaturen of workshop uit te voeren. De rechtsgrond hiervoor is de uitvoering van een overeenkomst waar je om hebt gevraagd en waarvoor de verwerking van jouw persoonsgegevens noodzakelijk is;
      • Categorie 5: de karikatuur of portret te maken en deze te kunnen leveren aan de klant. De rechtsgrond hiervoor is de uitvoering van een overeenkomst waar je om hebt gevraagd en waarvoor de verwerking van jouw persoonsgegevens noodzakelijk is. Foto’s worden bijkomend gebruikt voor promotiedoeleinden op zijn website of sociale media enkel met je expliciete, voorafgaande toestemming.
  1. Direct marketing:

Marin-artist gebruikt jouw persoonsgegevens ook voor direct marketing, maar alleen als je hem hiervoor uitdrukkelijke toestemming geeft (“opt-in”) of als je een van zijn bestaande klanten bent.

Je kan je toestemming voor direct marketing op elk moment intrekken, zonder kost en zonder dat je daarvoor een reden moet geven.

ARTIKEL 4 HOE DEEL IK JOUW PERSOONSGEGEVENS MET DERDEN?

  1. In bepaalde omstandigheden moet Marin-artist je gegevens delen met derden:
    • overheidsinstanties, gerecht en politiediensten op basis van een gerechtelijk bevel of om te voldoen aan andere dwingende wetten of regelgeving,
    • financiële instellingen,
    • Google.
  2. Marin-artist deelt je persoonsgegevens met een beperkt aantal (derde) dienstverleners die gevestigd zijn buiten de Europese Economische Ruimte, meer bepaald met Google. Om ervoor te zorgen dat je persoonsgegevens voldoende beschermd zijn, zorgt hij voor gepaste veiligheidsmaatregelen wanneer gegevens worden doorgegeven. Google gebruikt hiervoor de modelcontractbepalingen van de Europese Commissie. Daarnaast sluit hij verwerkersovereenkomsten met alle andere derden.
  3. Het is mogelijk dat Marin-artist zijn activiteiten ooit stopzet of overdraagt aan iemand anders, bijvoorbeeld omdat hij failliet gaat of zijn activiteiten verkoopt. In dat geval kan dat betekenen dat je persoonsgegevens worden overgedragen aan derden, die geheel of gedeeltelijk zijn activiteiten gaan overnemen. Als dat gebeurt, zal Marin-artist je steeds in de mate van het mogelijke vooraf informeren, maar je begrijpt dat dit niet onder alle omstandigheden technisch of commercieel haalbaar is.

ARTIKEL 5 HOELANG BEWAAR IK JOUW PERSOONSGEGEVENS?

Marin-artist bewaart je persoonsgegevens zolang dit nodig is. Hoelang dat is, hangt af van de reden en het doel van de verwerking.

Je facturatiegegevens bewaart hij om wettelijke redenen minstens 10 jaar na de laatste factuurdatum. Hij bewaart gegevens van zijn klanten zolang de klantrelatie duurt en gedurende een periode van 5 jaar die volgt op het einde van de klantrelatie om de continuïteit van zijn dienstverlening te behouden.

ARTIKEL 6 WAT ZIJN JE RECHTEN?

Je hebt het recht om Marin-artist gratis op elk moment te vragen welke persoonsgegevens hij van je heeft en waarvoor hij ze gebruikt. Je hebt het recht om hem te vragen je persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen of te verwijderen. Je mag in een aantal gevallen, opgesomd in de AVG, ook vragen dat hij de verwerking van je persoonsgegevens beperkt. Je hebt het recht om je te verzetten tegen de verwerking van je persoonsgegevens als je daar ernstige en legitieme redenen voor hebt die belangrijker zijn dan zijn noodzaak om je gegevens te verwerken. Je hebt ook steeds het recht om je te verzetten tegen het gebruik van je persoonsgegevens als ze gebruikt worden voor direct marketing. Je moet hem daar zelfs geen reden voor geven. Je hebt het recht om je persoonsgegevens in digitale en leesbare vorm op te vragen en/of ze aan andere verantwoordelijken van een andere dienstverlener die je zelf kiest te laten bezorgen. Voor zover zijn verwerking gebaseerd is op je voorafgaande toestemming, heb je het recht om die toestemming in te trekken.

Je kan je rechten uitoefenen per e-mail naar info@marin-artist.com, per post naar Kaboutermansstraat 63, 3000 Leuven of via het contactformulier op de website van Marin-artist.

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit:

Drukpersstraat 35
1000 Brussel
Tel.: +32 (0)2 274 48 00
contact@apd-gba.be

Je kan desgevallend ook terecht bij de burgerlijke rechtbank voor het vorderen van schadevergoeding.

ARTIKEL 7 HOE BEVEILIG IK JE PERSOONSGEGEVENS?

Marín-artist heeft de gepaste veiligheidsmaatregelen genomen op technisch en organisatorisch vlak om de veiligheid van je persoonsgegevens te garanderen (zoals een SSL-certificaat voor de website, antivirus op de PC en login, paswoord en antivirus voor de mailbox van IONOS). In geen geval kan Marin-artist aansprakelijk zijn voor enige directe of indirecte schade die voortkomt uit een foutief of onrechtmatig gebruik van de persoonsgegevens door een derde.

ARTIKEL 8 COOKIES

De website van Marin-artist gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën. Dit helpt hem om je een betere gebruikerservaring te bieden wanneer je zijn website bezoekt en laat hem ook toe zijn website te optimaliseren. Zonder je voorafgaande toestemming plaatst hij uitsluitend strikt noodzakelijke cookies. Voor alle andere cookies vraagt hij eerst je toestemming.

Een cookie is een klein tekstbestandje met gegevens. Wanneer een gebruiker een website bezoekt, worden cookies op het apparaat van de gebruiker opgeslagen om informatie zoals taalvoorkeur of inloginformatie te kunnen onthouden. Deze cookies worden door Marin-artist ingesteld en heten ‘first-party cookies’. Daarnaast gebruikt Marin-artist ook ‘third-party cookies’. Dat zijn cookies van een ander domein dan waar je je bevindt. De cookies en andere tracking-technologieën worden voor de volgende doeleinden gebruikt:

Strikt noodzakelijke en functionele cookies

Strict noodzakelijke cookies zijn noodzakelijk om de website van Marin-artist correct te laten werken. Daarom worden ze zonder jouw toestemming geplaatst. Hij gebruikt ze bijvoorbeeld om jouw privacyinstellingen te onthouden. Met deze cookies verzamelt hij geen persoonsgegevens. De verzamelde informatie geeft hij nooit door aan derden. Je kan je browser instellen om deze cookies te blokkeren of om je voor deze cookies te waarschuwen, maar sommige delen van de website zullen dan niet werken.

Door de functionele cookies kan de website extra functies en persoonlijke instellingen aanbieden. Ze kunnen ingesteld worden door Marin-artist of door externe aanbieders van diensten die hij op zijn pagina’s heeft geplaatst. Als je deze cookies niet toestaat, werken deze diensten wellicht niet correct.
In onderstaande cookielijst vind je een overzicht van de strikt noodzakelijke en functionele cookies die zijn website gebruikt.

NaamDomeinHerkomstFunctieBewaartermijn
Google Fonts API google.comGoogle FontsDeze cookie zorgt voor een connectie met Google Fonts (web-lettertypen van Google).permanent
wd facebook.comFacebookDeze cookie bepaalt de schermresolutie. 1 week
act facebook.comFacebookDeze cookie houdt gebruikers ingelogd.90 dagen
c_user facebook.comFacebookDeze cookie slaat een unieke gebruikersnaam op.90 dagen
csm facebook.comFacebookDeze cookie voorkomt fraude.90 dagen
presencefacebook.comFacebookDeze cookie slaat het browsertabblad op en volgt of het actief is.sessie
complianz_policy_id marin-artist.comComplianzDeze cookie registreert de ID van het aanvaarde cookiebeleid.1 jaar
cmplz_user_data marin-artist.comComplianzDeze cookie bepaalt welke cookiebanner moet worden vertoond.1 jaar
cmplz_choice marin-artist.comComplianzDeze cookie slaat op of een bericht verborgen is.1 jaar
cmplz_id marin-artist.comComplianzDeze cookie slaat geanonimiseerde statistieken op. 1 jaar
cmplz_event_* marin-artist.comComplianzDeze cookie slaat cookievoorkeuren op.1 jaar
cmplz_marketing marin-artist.comComplianzDeze cookie slaat cookievoorkeuren op.1 jaar
complianz_consent_status marin-artist.comComplianzDeze cookie slaat cookievoorkeuren op.1 jaar
pll_language marin-artist.comPolylangDeze cookie slaat taalvoorkeuren op.permanent

 Analytische of statistische cookies

Marin-artist wil zijn website en diensten natuurlijk blijven verbeteren. Analytische cookies zijn daarbij een handig hulpmiddel. Ze geven informatie zoals het aantal bezoekers op de website, welke pagina’s het populairst zijn, … Ze worden nooit zonder jouw toestemming geplaatst, maar hij zou het natuurlijk erg appreciëren als je jouw toelating zou geven.
In onderstaande cookielijst vind je een overzicht van de analytische of statistische cookies die zijn website gebruikt.

NaamDomeinHerkomstFunctieBewaartermijn
_gamarin-artist.comGoogle AnalyticsDeze cookie registreert een unieke ID die gebruikt wordt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt.2 jaar
_gat_gtag_xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxmarin-artist.comGoogle AnalyticsDeze cookie wordt gebruikt om het aantal internetverzoeken te beperken.sessie
_gidmarin-artist.comGoogle AnalyticsDeze cookie registreert een unieke ID die gebruikt wordt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt.1 dag
wistia-video-progress-* wistia.comWistiaDeze cookie slaat op of de gebruiker de inhoud van een video heeft gezien.permanent
elementor marin-artist.comElementorDeze cookie volgt de acties van de gebruiker op de webpagina’s.permanent
PREF youtube.comYouTube (Google)Deze cookie volgt de bezoeken over verschillende websites.1 jaar

 Marketingcookies

Deze cookies worden geplaatst voor marketingdoeleinden en worden gebruikt om je surfgedrag te volgen nadat je de website hebt bezocht en/of om je gepersonaliseerde advertenties te tonen. Deze cookies kunnen door Marin-artist zelf of door derden op zijn website worden geplaatst. Je bepaalt zelf of je toestemming geeft voor het plaatsen van dergelijke marketingcookies.
In onderstaande cookielijst vind je een overzicht van de marketingcookies die zijn website gebruikt.

NaamDomeinHerkomstFunctieBewaartermijn
test_cookiedoubleclick.netDoubleclick (Google)Deze cookie wordt gebruikt om te controleren of de browser van de gebruiker cookies ondersteunt. sessie
VISITOR_INFO1_LIVEyoutube.comYouTube (Google)Deze cookie wordt gebruikt als een uniek identificatiemiddel om het bekijken van video’s te volgen.180 dagen
GPSyoutube.comYouTube (Google)YouTube verzamelt gebruikersgegevens door middel van video’s die zijn opgenomen in websites. Die gegevens worden samengevoegd met profielgegevens van andere diensten van Google om gerichte reclame te tonen aan websitebezoekers op een groot aantal van hun eigen en andere websites.sessie
YSCyoutube.comYouTube (Google)YouTube verzamelt gebruikersgegevens door middel van video’s die zijn opgenomen in websites. Die gegevens worden samengevoegd met profielgegevens van andere diensten van Google om gerichte reclame te tonen aan websitebezoekers op een groot aantal van hun eigen en andere websites.sessie
wistia wistia.comWistiaDeze cookie volgt de acties van de gebruiker op de webpagina’s (met betrekking tot de video’s).permanent
Google Maps API google.comGoogle MapsDeze cookie vraagt het IP-adres van de gebruiker op .sessie
actppresence instagram.comInstagramDeze cookie regelt de hoeveelheid van de weergegeven advertenties. 1 jaar
_fbc facebook.comFacebookDeze cookie slaat het laatste bezoek op.2 jaar
fbm* facebook.comFacebookDeze cookie slaat de accountgegevens op.1 jaar
xs facebook.comFacebookDeze cookie slaat een unieke ID van de sessie op. 3 maanden
fr facebook.comFacebookDeze cookie levert advertenties aan en zorgt voor retargerting.3 maanden
_fbp facebook.comFacebookDeze cookie volgt bezoeken over verschillende websites.3 maanden
datr facebook.comFacebookDeze cookie voorkomt fraude. 2 jaar
sb facebook.comFacebookDeze cookie slaat browserspecificaties op.2 jaar

 

Als je vaststelt dat andere cookies via de website van Marin-artist geplaatst worden, gelieve hem daarvan onmiddellijk te verwittigen zodat hij de nodige aanpassingen kan doen.

Marin-artist geeft je zo veel mogelijk informatie over cookies geplaatst door derden. Als je toch meer wil weten, kan je de privacyverklaringen van die derden op hun respectievelijke websites raadplegen. Let op: hij heeft geen invloed op de inhoud van die verklaringen, noch op de inhoud van de cookies van die derden.

Bij je eerste bezoek aan de website wordt je gevraagd om de cookies te aanvaarden. Je kan nadien je cookievoorkeuren op elk ogenblik zelf beheren.

Als je verder nog vragen of opmerkingen hebt over de verwerking van je persoonsgegevens, neem dan contact op met Marin-artist per e-mail op info@marin-artist.com, per post naar Kaboutermansstraat 63, 3000 Leuven of via het contactformulier op de website.

Meer informatie over cookies vind je ook op: http://www.allaboutcookies.org/.

Meer informatie over “online behavioral advertising” (gerichte reclame op basis van surfgedrag) en “online privacy” vind je hier: http://www.youronlinechoices.eu/.