sneltekenaar karikaturist marin Leuven karikaturen
karikaturist marin feest animatie vlaanderen sneltekenaar leuven
karikaturist marin animatie vlaams brabant sneltekenaar leuven
karikaturist marin animatie evenementen vlaanderen
sneltekenaar karikaturist karikatuur marin animatie

Karikaturist Marín

Wie ben ik?

Ignacio Alfonso Marín de Espinosa Sánchez is mijn naam, afgekort Marín. Ik ben een tekenaar afkomstig uit Murcia, een stad in het zuidoosten van Spanje. Momenteel woon ik in Leuven en werk ik als karikaturist en cartoonist in België en Nederland.
Mijn specialiteiten zijn karikaturen en portretten. Waarom? Omdat ik graag op zoek ga naar iemands typische kenmerken. Op evenementen probeer ik op 5 minuten tijd die typische gezichtstrekken te zien en te tekenen. Een fantastische uitdaging, toch?

Hoe het ooit begon…

Al van kinds af aan droomde ik ervan om ooit een echte tekenaar te zijn. Ik kon uren staan kijken naar de karikatuurtekenaars aan de Spaanse stranden. Al snel had ik de tekenmicrobe zelf te pakken. Mijn schoolschriftjes stonden vol tekeningen en op mijn 8ste won ik mijn allereerste tekenwedstrijd op school.
Ik was altijd bezig met tekenen en kunst. Het was dan ook logisch dat ik kunstgeschiedenis ging studeren aan de universiteit. In Cartagena, een stad in het zuiden van Spanje, werkte ik in het Regionaal Museum voor Moderne Kunst. Zo kwam ik in contact met artiesten van over heel de wereld en kreeg ik meer en meer zin om als professionele tekenaar aan de slag te gaan.
In december 2013 organiseerde ik mijn eerste individuele tentoonstelling van realistische portretten. Vervolgens volgde ik in 2014 een workshop ‘hyperrealistische portretten tekenen’ bij de kunstenaar Dirk Dzimirsky in Duitsland. Zo verfijnde ik mijn techniek.

Het avontuur in België: De karikaturenstand

In 2014 verhuisde ik naar Leuven in Vlaams-Brabant. Karikaturen en cartoons vielen hier duidelijk in de smaak en al snel kon ik aan de slag als professionele sneltekenaar op tal van evenementen. Momenteel word ik ingehuurd als animatie op braderijen, sportevenementen, kinderfeesten, verjaardagsfeesten, communiefeesten, lentefeesten, bruiloften, personeelsfeesten, in rusthuizen… Noem maar op! Karikaturen zijn er voor jong en oud.
In het centrum van Leuven heb ik een klein, maar gezellig atelier. Tijdens de lange winters ben ik daar altijd aan het tekenen en schilderen: karikaturen op bestelling, portretten, landschappen, abstracte schilderijen… Ik teken heel graag groepskarikaturen voor bedrijven en organisaties. Het is leuk om alle collega’s samen op papier te zetten en hier een originele draai aan te geven. Voor de individuele karikaturen op bestelling vertellen mensen me hun leven en hun hobby’s. Die probeer ik op een leuke manier bij op de karikatuur te tekenen.
Tot slot werk ik in Leuven als cartoontekenaar voor het Kindermagazine van de Jeugddienst van Leuven. In het Buurtcentrum Mannenstraat geef ik workshops ‘tekenen voor beginners’.