Workshop

'Leer grappige karikaturen tekenen'

Ik kom naar jouw school of organisatie om een workshop karikaturen tekenen te geven! Jong of oud, beginner of expert: iedereen kan deelnemen aan de workshop. Je moet dus zeker geen professionele tekenaar zijn om een grappige karikatuur te kunnen maken. Er is maar één regel: plezier maken!

Wil je graag weten hoeveel dat kost of heb je nog een vraag? Neem dan een kijkje hieronder bij prijzen en veelgestelde vragen. Heb je nog een andere vraag, schrijf me een mailtje of bel me even op.

Het is ook mogelijk om de workshop ‘Leer grappige karikaturen tekenen’ te combineren met een sessie live-karikaturen.

1 uur

€ 90

2 uur

€ 180

3 uur

€ 250

4 uur

€ 320

5 uur

€ 390

v.a. 6 uur

€ 70 per
extra uur

Verplaatsingskosten (vanaf Leuven, België): € 0,40/km.

Veelgestelde vragen

Kinderen vanaf 5 jaar
Volwassenen
Beginners
Professionele tekenaars

 

Bij een workshop voor kinderen moet er een volwassene aanwezig zijn om toezicht te houden.

Eén of twee uur is ideaal. Ik kan de workshop karikatuurtekenen één keer, enkele keren per dag of enkele keren per week geven.

Minimum: 5 personen
Maximum: 20 personen

Papier A4-formaat en A3-formaat
Potloden, stiften en gommen
De materialen zijn inbegrepen in de prijs. Ik breng alles mee.

Stap per stap bestuderen we samen het gezicht van ons model. Welke vorm heeft het hoofd? Hoe ziet de neus eruit? Dikke of dunne lippen? Ik doe elke stap voor en geef tips en tricks om een leuke karikatuur te maken.

 

Het getekende model is meestal een leidinggevende zoals een monitor, een leerkracht, een manager of een diensthoofd. Dat zorgt voor heel wat hilariteit en het gevoel voor humor van het model wordt op de proef gesteld.

 

Op het einde van de workshop maak ik nog eens een karikatuur van het model om alle stappen te herhalen. De deelnemers tonen vervolgens hun karikaturen aan elkaar en aan het model. Kinderen kunnen bij de karikatuur een leuk tekstje schrijven en meegeven aan hun leerkracht of monitor, of ze kunnen er hun kamer mee versieren.

Wil je graag weten hoeveel het kost om privélessen karikatuurtekenen te volgen of om een langere tekencursus te organiseren? Schrijf me een mailtje.

NL