Ignacio Alfonso Marín de Espinosa Sánchez is mijn naam, afgekort ‘Marín‘. Ik ben een karikaturist en sneltekenaar, geboren en getogen in Murcia, in het zuidoosten van Spanje.
Mijn specialiteiten zijn hyperrealistische portretten en karikaturen. Waarom? Omdat ik me graag toeleg op het tekenen van mensen. Hun fysiek, maar in feite nog meer hun gevoelens vatten en op papier zetten, is mijn doel.

Hoe het ooit begon…

Sinds ik op mijn 8 jaar een tekenwedstrijd won op de lagere school, liet het tekenen me niet meer los. Ik besloot dan ook om kunstgeschiedenis te studeren aan de universiteit. Mijn job in het museum voor moderne kunst in Cartagena, Spanje, bracht me in contact met artiesten van over heel de wereld.

In december 2013 organiseerde ik mijn eerste individuele tentoonstelling: ‘Een jaar eerbetoon’. Portretten stonden centraal. Om me te perfectioneren in hyperrealistische portretten trok ik naar Duitsland. Daar volgde ik een intensieve workshop over hyperrealisme, met de artiest Dirk Dzimirsky als mijn meester.

Het avontuur: België en de Muze.Karikaturenstand

In 2014 verhuisde ik naar Leuven in België, mijn Belgische Muze achterna. Nu teken ik niet enkel portretten, maar ook karikaturen. Met mijn karikaturenstand reis ik heel België rond. Waar? Op lokale marktjes, festivals, op verjaardagen, communiefeesten, bedrijfsfeestjes,… en de mensen gaan naar huis met een lach op hun gezicht.