sneltekenaar karikaturist marin Leuven karikaturen
karikaturist marin feest animatie vlaanderen sneltekenaar leuven
karikaturist marin animatie vlaams brabant sneltekenaar leuven
karikaturist marin animatie evenementen vlaanderen
sneltekenaar karikaturist karikatuur marin animatie

Karikaturist Marín

Wie ben ik?

Ignacio Alfonso Marín de Espinosa Sánchez is mijn naam, afgekort Marín. Ik ben een tekenaar afkomstig uit Murcia, een stad in het zuidoosten van Spanje. Momenteel werk ik als karikaturist in Leuven in de provincie Vlaams-Brabant in België.
Mijn specialiteiten zijn karikaturen en portretten. Waarom? Omdat ik graag op zoek ga naar datgene wat iemand typeert. Als ik karikaturen teken op evenementen, probeer ik op 5 minuten tijd iemands meest typische gezichtstrekken te vatten en op papier te zetten. Een fantastische uitdaging, toch?

Hoe het ooit begon…

Al van kinds af aan droomde ik ervan om ooit te kunnen werken als tekenaar. Ik kon uren staan kijken naar de karikatuurtekenaars aan de Spaanse stranden en al snel had ik de tekenmicrobe zelf te pakken. Mijn schoolschriftjes stonden vol tekeningen en cartoons, en op mijn 8ste won ik mijn allereerste tekenwedstrijd op school.

Tekenen en kunst beheersten mijn leven. Het was dan ook logisch dat ik kunstgeschiedenis zou gaan studeren aan de universiteit. In Cartagena, een stad in het zuiden van Spanje, werkte ik in het Regionaal Museum voor Moderne Kunst. Zo kwam ik in contact met artiesten van over heel de wereld en kreeg ik meer en meer zin om als professionele tekenaar aan de slag te gaan.

In december 2013 organiseerde ik mijn eerste individuele tentoonstelling: ‘Een jaar eerbetoon’, met portretten als centrale thema. Om me te perfectioneren in hyperrealistische portretten trok ik naar Duitsland waar ik een intensieve workshop over hyperrealisme volgde ik bij de kunstenaar Dirk Dzimirsky.

Het avontuur in België: De muze en de karikaturist.

In 2014 verhuisde ik naar Leuven, mijn Belgische muze achterna. Karikaturen en cartoons vielen hier duidelijk in de smaak en al snel kon ik aan de slag als professionele sneltekenaar op tal van evenementen. Momenteel word ik ingehuurd als animatie op braderijen, sportevenementen, kinderfeesten, verjaardagsfeesten, communiefeesten, lentefeesten, bruiloften, personeelsfeesten, in rusthuizen… Noem maar op! Karikaturen zijn er voor jong en oud.

In het centrum van Leuven heb ik een klein, maar gezellig atelier waarin ik vertoef tijdens de lange, donkere, Belgische winters. Ik ben daar altijd aan het tekenen en schilderen: karikaturen op bestelling, portretten, landschappen, abstracte schilderijen… Ik teken heel graag groepskarikaturen voor bedrijven en organisaties omdat het leuk is om alle collega’s samen op papier te zetten en hier een originele draai aan te geven. Voor de individuele karikaturen op bestelling vertellen mensen me hun leven en hun hobby’s en verwerk ik die in de karikatuur zodat het een gepersonaliseerd geheel wordt.

Tot slot werk ik in Leuven als cartoontekenaar voor het Kindermagazine van de Jeugddienst van Leuven en voor het Buurtcentrum Mannenstraat waar ik workshops ‘tekenen voor beginners’ geef.